Преди всичко сме хора, които упражняват лийн мислене.

Лийн Институт България е учреден през 2014 с цел да подпомога бизнеса в България успешно да се впусне в пътешествието към непрестанно усъвършенстване. До момента сме организирали на 20 събития в София и Пловдив имаме над 1000 последователя, които следват нашите дейности чрез социалните мeдии и редовен бюлетин. Лийн Институт България създава партньорства с компании от различни сектори, състоящи се от лийн мислене в начален и напреднал етап, учене чрез проекти за подобряване, коучване на служителите и лидерите, както и въвеждането на нови начини на мислене и действие. Нашата цел е да развием човешкият ресурс и да трансформираме знанията и действията в реални резултати.

 

Лийн Институт България е част от Лийн Глабал Нетуърк (глобалната лийн мрежа), учредена от Уомак и Джоунс, хората, които за първи път споделят на света какво е Лийн. Към момента в мрежата има повече от 200 активни проекта през 2019 в цял свят, а консултантите ни са базирани в повече от 30 държави на 5 континента.

Какво е Lean?

Целта на Lean е създаване на най-голяма стойност за клиента, като същевременно се минимизират ресурсите, времето, енергията и усилията. Lean подходът към работата е свързан с:

  • разбиране на това, какво всъщност се случва на мястото, където се създава стойност – общоизвестно като gemba.
  • подобряване на процесите, чрез които продуктите и услугите се създават и доставят.
  • развиване на хора и техните знания и умения чрез решаване на проблеми и коучинг.
  • развиване на лидери и ефективна система за управление.