Иън Фрейзър Глендей

Иън започва своето лийн пътуване като микро-биолог, управяващ фабрика произвеждаща ензими. Той развива лийн концепцията и принципите за интегриране в процесите на компанията. Придобил MBA степен от Bradford Business School, той се присъединява към компанията Рекит&Колман, където ръководи MRP|| проект клас „А“ във фармецивтичния им отдел. В последстие Иън става част от отдела за домакински и толетни принадлежности и отговорен за импементирането на стратегия за доставки базирана на лийн концепцията. 

Иън работи като незаивизим лийн коуч, помагащ на бизнеса чрез своята компания Repetitive Flexible Supply Ltd. Неговия подход към прилагането на лийн в много от индустиите е различен и увлекателен. Той е автор на две книги за лийн: „Breaking through to flow” и “Lean/RFS: putting the pieces together”. Двете книги получават престижната награда на публикация Шинго. 

В организацията ви: 

– Променят ли се вече направените седмични планове? 
– Елиминирането на загуби ли е основния фокус на лийн методологията? 
– Изразът „погасяване на пожари“ асоциира ли се с начина, по който нещата се случват? 

Ако кажете „да“ на някой от тези въпроси, тогава трябва да заповядате на тази презентация. Ако отговорите „да“  на всеки от тези въпроси вие наистиан трябва да посетите тази презетация. 

Иън ще говори за „Лийн като инструмент за разрешаване на критични ситуации в организацията“.